facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Cyberverzekering een must voor uw bedrijf?

In de huidige digitale wereld zijn cyberbedreigingen een reële bedreiging voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector. Hackers worden steeds slimmer en de methodes die ze gebruiken om toegang te krijgen tot gevoelige data en systemen worden steeds geavanceerder. De impact van een cyberaanval kan verwoestend zijn, met financiële verliezen, reputatieschade en zelfs verstoring van de bedrijfsvoering tot gevolg.

Een cyberverzekering kan uw bedrijf beschermen tegen de financiële gevolgen van een cyberaanval. Deze verzekering dekt de kosten die u moet maken om de schade te herstellen, zoals:

  • Kosten voor het herstellen van IT-systemen: Dit omvat de kosten voor het repareren of vervangen van beschadigde hardware en software, evenals de kosten voor het herstellen van verloren data.

  • Kosten voor het onderzoeken van de cyberaanval: Dit omvat de kosten voor het inhuren van forensische experts om te onderzoeken hoe de aanval heeft plaatsgevonden en wat er is gestolen.
  • Kosten voor het informeren van klanten en partners: Dit omvat de kosten voor het versturen van meldingen, het aanbieden van kredietbewaking en het herstellen van reputatieschade.
  • Juridische kosten: Dit omvat de kosten voor het verdedigen van uw bedrijf tegen rechtszaken die het gevolg zijn van de cyberaanval.

Naast het dekken van de financiële kosten, kan een cyberverzekering ook andere voordelen bieden, zoals:

  • 24/7 hulp bij incidenten: U krijgt toegang tot een team van experts die u kunnen helpen bij het reageren op een cyberaanval en de schade te beperken.
  • Preventieondersteuning: U kunt advies en ondersteuning krijgen om uw IT-systemen te beveiligen en cyberaanvallen te voorkomen.
  • Vergoeding voor bedrijfsonderbreking: Als uw bedrijf als gevolg van een cyberaanval niet kan opereren, kunt u een vergoeding krijgen voor de verloren inkomsten.

Is een cyberverzekering voor uw bedrijf een must?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van uw bedrijf, de sector waarin u actief bent, de hoeveelheid gevoelige data die u opslaat en de beveiligingsmaatregelen die u al heeft genomen.

Echter, gezien de toenemende dreiging van cyberaanvallen is het voor elk bedrijf raadzaam om de voordelen van een cyberverzekering te overwegen. Een cyberverzekering kan uw bedrijf een ​​veiligheidsnet bieden in het geval dat u het slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Opties voor cyberverzekeringen

Er zijn verschillende aanbieders van cyberverzekeringen op de markt, met elk hun eigen polisvoorwaarden en premies. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en een verzekering te kiezen die past bij de behoeften van uw bedrijf.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over cyberverzekeringen en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen beschermen? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag over de verschillende opties en helpen u bij het kiezen van de juiste verzekering voor uw bedrijf.

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Team in de kijker

Team in de kijker

Benieuwd naar de mensen achter DEGO Verzekeringen? Vandaag zetten we onze collega Steve in de kijker! Steve werkt al tien jaar bij ons en deelt graag zijn ervaringen en inzichten. Laten we hem beter leren kennen!

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Stel je voor: een wereld waarin je bijna al je dagelijkse risico’s met één pakket kunt dekken, zonder gedoe en in een paar simpele stappen. Dat klinkt als een droom, toch? Die droom is nu werkelijkheid…

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus