facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Vraag je verzekering Gewaarborgd Wonen aan!

Heb je een hypothecaire lening afgesloten voor de aankoop, de bouw of de renovatie van een woning? In dat geval heb je mogelijk recht op de gratis verzekering Gewaarborgd Wonen. Sinds 1 januari kun je deze aanvragen bij het Vlaams Woningfonds. Wanneer je onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, helpt deze verzekering, die je gratis kunt afsluiten voor 10 jaar, je met de aflossing van de lening. Er zijn wel nog enkele voorwaarden die we even voor je zullen opsommen.

Werkzaamheid

Je moet al minstens 12 opeenvolgende maanden aan het werk zijn als: 

  • Werknemer met een contract van onbepaalde duur
  • Werknemer met een tijdelijk contract
  • Zelfstandige in hoofdberoep 

Wanneer je de aanvraag indient mag je niet arbeidsongeschikt zijn en ook niet in de periode van 12 maanden voor de aanvraagdatum. Er is een uitzondering voor onderbreking in verband met het wettelijke zwangerschapsverlof en het borstvoedingsverlof. 

Lening

De aanvraag kan alleen ingediend worden wanneer je een lening hebt afgesloten voor het bouwen en/of renoveren van een woning.

De verzekering moet binnen het jaar aangevraagd worden nadat de bank het geld aan je ter beschikking heeft gesteld. Leen je voor een nieuwbouw, dan geldt de datum waarop het geld voor het bouwen van de woning aan je overgedragen wordt.  

Werkwijze

Vraag de verzekering aan met het aanvraagformulier. Dit formulier vind je terug op de website van de overheid (vlaanderen.be) onder het thema ‘Gewaarborgd Wonen’. Deze moet je ingevuld en gehandtekend opsturen naar Wonen-Vlaanderen binnen het jaar na de eerste kapitaalsopname van je lening. Na 30 dagen zul je een tweede brief ontvangen waarin bevestigd wordt of je dossier volledig is en of er nog bijkomende documenten moeten bezorgd worden. Wanneer je dossier voltallig is, wordt er binnen de 90 dagen een beslissing genomen.

Wat als je niet in aanmerking komt

Wanneer je niet in aanmerking komt, is er ook nog de mogelijkheid om gewaarborgd inkomen te verzekeren. Dit zorgt ervoor dat je je inkomen kan beschermen wanneer je niet kan werken bij ziekte of na een ongeval. Je ontvangt dan elke maand een vervangingsinkomen, bovenop de eventuele uitkering van je ziekenfonds. Dit geldt namelijk alleen voor personen die een inkomen hebben en met andere woorden een functie uitoefenen.

Voor meer vragen en informatie kun je steeds bij DEGO terecht. We helpen en adviseren je waar nodig.

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws De wintermaanden zijn...

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus