facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Tijden veranderen, onze gezondheid ook! Ben ik nog voldoende verzekerd?

Het lijkt al ver achter ons, maar eigenlijk is het nog maar net voorbij. De hele corona-situatie heeft heel wat schade achtergelaten, maar daarnaast ook een groot effect gehad op de gezondheidszorg van wij, Belgen. Zo zijn we meer gaan fietsen, wandelen, maar zijn we ook meer gaan stilstaan bij zaken die kunnen foutlopen met onze gezondheid. Het wordt tijd om na te gaan of je voldoende verzekerd bent.

Gezondheidsverzekeringen

Gezondheidsverzekeringen kunnen afgesloten worden als particulier, zelfstandige of via een collectieve polis via de werkgever.

Onder gezondheidsverzekeringen hoort bijvoorbeeld de hospitalisatieverzekering, die maar liefst door 80% van de gezinnen in België is afgesloten. Dit zit dus zeker goed! Maar wat is er nog meer?

Steeds meer in trek zijn de verzekeringen voor ambulante zorgen, tandzorg en ook over de verzekering voor gewaarborgd inkomen wordt nagedacht.

Ambulante zorgen

Steeds meer mensen, en dan vaak via hun werkgever, sluiten een verzekering voor ambulante zorgen af. Momenteel heeft 1 op 7 Belgen deze verzekering.

Maar wat houdt dit nu juist in? Wel, ambulante zorgen zijn medische en paramedische zorgen die buiten het ziekenhuis plaatsvinden. Denk dan bijvoorbeeld aan de vergoeding van geneesmiddelen, bril of lenzen, hoorapparaten en kiné. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want in realiteit dekt deze verzekering nog heel wat meer.

Gewaarborgd inkomen

Mensen zijn ook steeds meer gaan nadenken over langdurige ziekte. 90% van de Belgen zou het appreciëren moest hun werkgever ook een verzekering gewaarborgd inkomen aanbieden.

Tijdens één maand ziekte blijft het inkomen voor 100% gewaarborgd. Vanaf de tweede maand wordt het lastiger, want dan wordt slechts 60% van het loon uitbetaald door de ziekteverzekering. Bij mensen met een hoger loon kan dit percentage nog zakken. Dit is vaak niet genoeg voor mensen om hun normale levensstandaard aan te houden…

Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt geen 100% loonbehoud, maar zorgt ervoor dat je tot wel 70% à 80% van je loon behoudt bij langdurige ziekte.

Had je graag meer informatie over de verschillende verzekeringen, mogelijkheden en/of voordelen? Onze experts staan voor klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Stel je voor: een wereld waarin je bijna al je dagelijkse risico’s met één pakket kunt dekken, zonder gedoe en in een paar simpele stappen. Dat klinkt als een droom, toch? Die droom is nu werkelijkheid…

Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws De wintermaanden zijn...

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus