facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Is je wettelijk pensioen als zelfstandige voldoende?


Als zelfstandige ondernemer ben je de architect van je eigen succes, maar als het op pensioenplanning aankomt, rijzen er vaak vragen. Een cruciale overweging is of je wettelijke pensioen voldoende zal zijn om je levensstandaard te handhaven na een leven van hard werken. Bij DEGO Verzekeringen begrijpen we de bezorgdheid van zelfstandige ondernemers over hun pensioen, en daarom delen we graag inzichten om je te helpen deze belangrijke vraag te beantwoorden.

1. Ken je wettelijk pensioen

Voordat je conclusies trekt, is het essentieel om te begrijpen hoe je wettelijk pensioen als zelfstandige wordt berekend. Het is gebaseerd op je netto belastbaar beroepsinkomen en het aantal jaren dat je hebt bijgedragen. Verdiep je in de details en ontdek wat je kunt verwachten.

2. Levensstandaard in kaart brengen

Analyseer je huidige levensstandaard en bedenk hoe deze kan evolueren na je pensionering. Denk aan je woonkosten, levensstijl en eventuele medische uitgaven. Een duidelijk beeld hebben van je toekomstige behoeften is cruciaal bij het beoordelen van de adequaatheid van je pensioen.

3. Aanvullende pensioenplanning

Overweeg aanvullende pensioenplanning om eventuele hiaten in je pensioeninkomen aan te vullen. Private pensioenverzekeringen, spaarplannen of investeringen kunnen waardevolle instrumenten zijn om je financiële stabiliteit in de toekomst te waarborgen. Meer info vind je hier. 

4. Professioneel advies inwinnen

Raadpleeg een financieel adviseur of pensioenexpert om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen dat past bij jouw specifieke situatie. Zij kunnen je begeleiden bij het nemen van weloverwogen beslissingen en je helpen bij het maximaliseren van je pensioeninkomen.

Het is begrijpelijk dat de vraag of je wettelijk pensioen als zelfstandige voldoende is, veel zelfstandige ondernemers bezighoudt. 

Het is belangrijk dat je vooraleer je met pensioen gaat, je jouw pensioenkloof berekent tussen het wettelijk pensioen dat je zal krijgen en jouw reeds opgebouwde gedeelte. Aan de hand van dit getal kan je kijken of er nog ruimte is of wat je moet doen om dezelfde levenstandaard te kunnen handhaven. 

Bij DEGO Verzekeringen moedigen we je aan om proactief te zijn in het plannen van je pensioen. Door goed geïnformeerd te zijn en de juiste stappen te ondernemen, kun je met vertrouwen naar de toekomst kijken. Neem de controle over je pensioenplanning en verzeker je van een comfortabel leven, ook na je actieve ondernemersjaren.

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?


Oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?


Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws Het aftellen naar...

Kan je jouw tuin verzekeren?

Kan je jouw tuin verzekeren?

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws Jouw tuin is een oase van...

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus