facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Langetermijnsparen: Profiteer van het fiscale voordeel zolang het nog kan!

U heeft wellicht gehoord over de plannen van minister Van Peteghem om het fiscale voordeel op langetermijnsparen voor nieuwe contracten af te schaffen. Hoewel er nog meer duidelijkheid wordt verwacht, is dit het perfecte moment om langetermijnsparen onder uw aandacht te brengen. Bij DEGO Verzekeringen staan we klaar om u te ondersteunen met handige tools om dit fiscale voordeel optimaal tebenutten.

We willen u bewust maken van een belangrijk onderwerp, met name het langetermijnsparen, dat ook na uw 65ste verjaardag nog steeds fiscaal voordeel kan opleveren, zelfs als u belastingen blijft betalen na uw pensionering. Dit geldt vooral voor degenen onder u die bijna met pensioen gaan en nog geen langetermijnsparen hebben, evenals klanten waarvan het huidige contract op 65/67-jarige leeftijd afloopt en waarbij verlenging hoogstwaarschijnlijk niet meer mogelijk zal zijn.
 
Het is belangrijk om te benadrukken dat u de kans niet mag missen om levenslang te profiteren van fiscale voordelen. Bovendien zijn er geen uitstapkosten meer bij opname na uw pensionering, en het contract blijft 10 jaar lopen. We raden u aan om te controleren of u de maximale premie benut en ontdek wat u nog steeds fiscaal kunt inbrengen na uw pensioen. U kunt dit controleren in MyPension, waar u bij de detailinformatie het netto en bruto verwacht pensioen kunt vinden. Als het brutopensioen meer dan €1.400 bedraagt, blijft langetermijnsparen interessant na uw pensionering. U kunt de maximale premie berekenen met de formule: 6% x NBI + €176,40, waarbij NBI het brutopensioen x 12 is.

Voor onze andere klanten die nog geen langetermijnsparen hebben of specifieke situaties hebben, zoals een hypotheek lening afgesloten vóór 2020 met een einddatum tussen 2023 en 2026, klanten zonder lening of met een lening afgesloten na 2020, en ouders met kinderen die bijna afstuderen, willen we u ook adviseren om deze kans te benutten. U kunt op elk moment een interestvrij voorschot opnemen en de reserves die zijn opgebouwd via langetermijnsparen worden meegenomen bij de herziening van een 2P-krediet.
 

Grijp nu de kans om optimaal te profiteren van het fiscale voordeel van langetermijnsparen, voordat het wellicht verdwijnt. Bij DEGO Verzekeringen staan we voor u klaar met de nodige tools en expertise om u te helpen bij het benutten van de voordelen van langetermijnsparen.

Ben je benieuwd naar nog andere mogelijkheden? Contacteer ons, wij adviseren je graag!

 
 

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Stel je voor: een wereld waarin je bijna al je dagelijkse risico’s met één pakket kunt dekken, zonder gedoe en in een paar simpele stappen. Dat klinkt als een droom, toch? Die droom is nu werkelijkheid…

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus