facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Rijden zonder zorgen: uw gids voor bedrijfswagens en deelauto’s


In de dynamische wereld van vandaag is het gebruik van een bedrijfswagen of deelauto voor velen een populaire keuze. Maar weet je precies waar je aan toe bent als bestuurder van zo’n voertuig? Laat ons jou begeleiden door de essentiële informatie die jij nodig hebt.

Juridische kaders

Het juridische landschap rond bedrijfswagens en deelauto’s kan ingewikkeld lijken. Het is van vitaal belang dat je op de hoogte bent van jouw rechten en plichten. Bij DEGO Verzekeringen hebben we de expertise om je door de fijne juridische details te loodsen en ervoor te zorgen dat je altijd beschermd bent, ongeacht de situatie.

Een antwoord op al jouw juridische vragen

Wat als je te veel krijgt aangerekend bij je deelauto? Wat als je in fout wordt gesteld bij een ongeval met je firmawagen en hiermee niet akkoord bent? En hoe zit het met zulke situaties in het buitenland?

Allemaal veel voorkomende vragen waarop het antwoord misschien niet altijd even duidelijk is. Daarom nemen we jou even mee naar de juridische kant van deze situaties.

Wat als je te veel krijgt aangerekend bij je deelauto? 

Als je denkt dat je te veel in rekening wordt gebracht voor je deelauto in België, dan kan je dit betwisten. Het is belangrijk om alle kosten en facturen te controleren en eventuele onjuistheden te melden aan de deelauto-aanbieder.

Wat als je een boete krijgt doorgerekend en jij niet degene was die reed met je deelauto of firmawagen?

Als je een boete ontvangt voor een overtreding met je deelauto of firmawagen, maar je zat zelf niet achter het stuur, hoef je die boete niet te betalen als je kunt bewijzen dat jij effectief niet de bestuurder was op dat moment.

Wat als je in fout wordt gesteld bij een ongeval met je deelauto of firmawagen en hiermee niet akkoord bent?

Als je in fout wordt gesteld bij een ongeval met je deelauto of firmawagen en je bent het hier niet mee eens, dan is het belangrijk om zo veel mogelijk bewijs te verzamelen over het ongeval. Dit kan onder andere foto’s van de situatie, de positie van de auto’s, de schade aan de auto’s en de staat van het wegdek omvatten. Je dient het ongeval te melden aan je verzekeraar om de schaderegeling in gang te zetten.

En hoe zit het met al deze situaties in het buitenland?

In het buitenland gelden in bovenstaande gevallen dezelfde regels. Voor vragen over andere specifieke situaties in het buitenland kan je steeds terecht bij je verzekeraar voor de juiste informatie.

Hoe zit het met lichamelijke schade?

Als je gewond raakt of arbeidsongeschikt wordt als bestuurder van je deelauto of bedrijfswagen, zijn er verschillende factoren die van invloed kunnen zijn:

Arbeidsongeschiktheid: 

Als je arbeidsongeschikt wordt, moet je dit onmiddellijk melden aan je werkgever. In een eerste periode blijft je werkgever je loon uitbetalen, dit is het gewaarborgd loon. Als je arbeidsongeschiktheid langer duurt, krijg je een vervangingsinkomen via je ziekenfonds.

Ongevallenverzekering:

Als je een ongeval veroorzaakt en er zijn gewonden, dan zijn je passagiers voor hun lichamelijke schade beschermd via je autoverzekering BA Motorrijtuigen. Als je zelf gewond bent, dan zijn alle lichamelijke letsels en alle ermee verbonden kosten voor eigen rekening.

Het is belangrijk om te weten dat de specifieke omstandigheden en de details van je verzekeringspolis een rol kunnen spelen in hoe deze situaties worden behandeld. Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij of juridisch adviseur voor advies op maat voor jouw specifieke situatie.

Een verzekering die past bij jouw behoeften

Elke bestuurder is uniek, en dat geldt ook voor hun verzekeringseisen. Een standaardpolis is vaak niet voldoende. Daarom bieden wij bij DEGO Verzekeringen op maat gemaakte verzekeringsopties die speciaal zijn ontworpen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Of je nu een bedrijfswagen bestuurt of deelneemt aan een autodeelprogramma, wij hebben de dekking die bij jou past.

What’s next?

Ben je klaar om de stap te zetten naar zorgeloos rijden? Sluit je aan bij de vele tevreden klanten van DEGO Verzekeringen en ontdek de gemoedsrust die onze verzekeringen bieden. We nodigen je uit om meer te ontdekken over onze diensten en hoe wij jou kunnen helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een zorgeloze rijervaring.

DEGO Verzekeringen is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die je kan helpen bij het kiezen van de juiste verzekering. Wij vergelijken offertes van verschillende verzekeraars en geven je advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Stel je voor: een wereld waarin je bijna al je dagelijkse risico’s met één pakket kunt dekken, zonder gedoe en in een paar simpele stappen. Dat klinkt als een droom, toch? Die droom is nu werkelijkheid…

Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws De wintermaanden zijn...

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus