facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

September: Veilig met de fiets naar school!


Het nieuwe schooljaar is van start gegaan, en dat betekent dat duizenden kinderen weer de weg op gaan om naar school te fietsen. Fietsen is niet alleen een milieuvriendelijke manier om jezelf te verplaatsen, maar het is ook een geweldige manier voor kinderen om actief te blijven en zelfstandigheid te ontwikkelen. 

Om ervoor te zorgen dat onze jonge fietsers veilig en wel op school aankomen, is het belangrijk om enkele essentiële tips en richtlijnen te volgen.

1. Draag altijd een helm

Het dragen van een helm is een van de belangrijkste stappen om de veiligheid op de fiets te waarborgen. Een goede helm beschermt het hoofd bij een val en kan ernstig letsel voorkomen. Zorg ervoor dat de helm goed past en stevig op het hoofd van uw kind zit voordat ze vertrekken.

2. Onderhoud jouw fiets regelmatig

Een goed onderhouden fiets is essentieel voor de veiligheid. Controleer regelmatig de bandenspanning, remmen, verlichting en stuurinrichting. Zorg ervoor dat de fiets in goede staat verkeert voordat jouw kind de weg op gaat.

3. Leer de verkeersregels

Het is belangrijk dat kinderen de verkeersregels begrijpen en zich eraan houden. Leer jouw kinderen hoe ze moeten stoppen voor stoplichten en stopborden, hoe ze moeten anticiperen op het verkeer en hoe ze veilig kunnen inhalen. Daarnaast is ook belangrijk om hen te leren handsignalen te geven bij het afslaan.

4. Zichtbaarheid

Zorg ervoor dat uw kinderen goed zichtbaar zijn op de fiets. Dit betekent dat ze heldere kleding (bv. fluohesje) moeten dragen, vooral bij slecht weer of in het donker. 

Fietsen moeten ook voorzien zijn van werkende verlichting en reflectoren, zowel voor- als achteraan.

5. Oefen samen de route van en naar school

Fiets regelmatig samen met jouw kinderen om hun fietsvaardigheden te verbeteren. Oefen het maken van bochten, het gebruik van handsignalen en het veilig oversteken van wegen. Dit zal hun vertrouwen vergroten en hen helpen om beter voorbereid te zijn op het echte verkeer.

Fietsen naar school kan een leuke en gezonde manier zijn voor kinderen om zich te verplaatsen, maar veiligheid moet altijd voorop staan. Door deze tips en richtlijnen te volgen, kunnen we ervoor zorgen dat jonge fietsers veilig en wel op school aankomen. 

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?


Oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?


Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws Het aftellen naar...

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus