facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Wat is het verschil tussen verzekerd zijn en goed verzekerd te zijn? Je verzekeringsmakelaar natuurlijk!


In de complexe wereld van verzekeringen is het gemakkelijk om te verdwalen tussen polissen, premies en dekkingen. Het hebben van een verzekering is één ding, maar het streven naar uitgebreide bescherming is waar het echte verschil wordt gemaakt. Hier komt de rol van jouw verzekeringsmakelaar in beeld, en het maakt het cruciale onderscheid tussen simpelweg verzekerd zijn en écht goed verzekerd zijn.

Verzekerd zijn: de basis

Wanneer je een standaardverzekering afsluit, ben je technisch gezien ‘verzekerd’.
Dit betekent dat je een polis hebt afgesloten die bepaalde risico’s dekt, zoals schade aan eigendommen, ongevallen of aansprakelijkheid. Echter, verzekerd zijn gaat vaak niet verder dan het voldoen aan minimale wettelijke vereisten of het afdekken van de meest voor de hand liggende risico’s.

Goed verzekerd zijn: het streven naar uitgebreide bescherming

Aan de andere kant staat ‘goed verzekerd zijn’, wat veel verder gaat dan alleen het hebben van een polis. Het impliceert proactief streven naar een uitgebreide bescherming die nauw aansluit bij jouw specifieke behoeften en levenssituatie. Dit omvat het begrijpen van mogelijke risico’s die niet standaard worden gedekt en ervoor zorgen dat je de juiste dekking hebt voor onverwachte gebeurtenissen.

De rol van de verzekeringsmakelaar: jouw gids in de verzekeringsjungle

Een verzekeringsmakelaar is jouw partner in dit streven naar uitgebreide bescherming. Hier zijn enkele manieren waarop zij het verschil maken:

Advies op maat: Verzekeringsmakelaars analyseren jouw specifieke situatie en bieden advies op maat. Ze begrijpen dat geen twee klanten dezelfde zijn en dat hun verzekeringsbehoeften dienovereenkomstig variëren.

Marktkennis: Verzekeringsmakelaars hebben diepgaande kennis van de verzekeringsmarkt. Ze weten welke polissen beschikbaar zijn, welke dekkingen ze bieden en welke het beste aansluiten bij jouw unieke vereisten.

Onderhandelingsvaardigheden: Jouw makelaar fungeert als jouw vertegenwoordiger bij verzekeringsmaatschappijen. Ze onderhandelen namens jou om de beste tarieven en voorwaarden te verkrijgen. Daarnaast zijn we ook op de hoogte van alle lopende kortingen en kunnen we deze toepassen indien mogelijk.

Aanpassingsvermogen: Het leven verandert voortdurend, en jouw verzekeringsbehoeften veranderen mee. Een makelaar blijft betrokken, past jouw polissen aan wanneer nodig en zorgt ervoor dat je altijd goed verzekerd bent.

Conclusie: investeren in bescherming

Het verschil tussen verzekerd zijn en goed verzekerd zijn is niet louter semantisch. Het is een weerspiegeling van jouw toewijding aan bescherming, aan het proactief beheren van risico’s en aan het hebben van een betrouwbare partner in de vorm van een verzekeringsmakelaar. 

Dus, waar sta jij in dit spectrum? Maak de keuze om niet alleen verzekerd, maar écht goed verzekerd te zijn.

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Team in de kijker

Team in de kijker

Benieuwd naar de mensen achter DEGO Verzekeringen? Vandaag zetten we onze collega Steve in de kijker! Steve werkt al tien jaar bij ons en deelt graag zijn ervaringen en inzichten. Laten we hem beter leren kennen!

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Dé all-in-one verzekering voor huurders

Stel je voor: een wereld waarin je bijna al je dagelijkse risico’s met één pakket kunt dekken, zonder gedoe en in een paar simpele stappen. Dat klinkt als een droom, toch? Die droom is nu werkelijkheid…

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus