facebook pixell

Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Diepestraat 91
2060 Antwerpen

Enkel op
afspraak

Nieuws

Welke verzekeringen bij de start van je eigen zaak? Wij geven je tips!

Je start een eigen zaak, wat leuk! Een goede vraag die je jezelf moet stellen is welke verzekeringen je verplicht moet afsluiten en voor welke je optioneel kan kiezen. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je mee bezig bent bij de opstart van je nieuwe zaak, maar de juiste verzekeringen afsluiten is absoluut een must! Wij overlopen met jou enkele verplichte verzekeringen die elke startende ondernemer dient te voorzien.

Objectieve aansprakelijkheid

Een ondernemer is verplicht een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing af te sluiten wanneer die een publieke ruimte bezit. De verplichting geldt vanaf een bepaalde grootte van de ruimte, afhankelijk per sector. Zo is dit voor horecazaken verplicht vanaf een ruimte groter dan 50m².

Hierbij wordt schade vergoed als gevolg van brand of een ontploffing waarbij het slachtoffer de onschuld van zijn werkgever niet moet bewijzen. Het slachtoffer wordt hoe dan ook vergoed.

Arbeidsongevallen

Werk je met personeel? Vergeet dan zeker geen arbeidsongevallenverzekering aan te gaan. Een ongeval is snel gebeurd, eender welke job je ook beoefent. Het is daarom voor een werkgever verplicht zijn personeel te verzekeren tegen arbeidsongevallen. Hier vallen onder: de lichamelijke schade die iemand kan oplopen tijdens de werkuren of in de weg die je aflegt tussen huis en werk.

Bedrijfsvoertuigen

Kies jij ervoor om een bedrijfsvoertuig aan te kopen, of zelfs meerdere? Dan ben je verplicht een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor bedrijfsvoertuigen af te sluiten. Deze is niet veel verschillend van de verzekering die een particulier ook verplicht dient af te sluiten voor een privé-voertuig.

Dit zijn enkele verzekeringen verplicht voor werkgevers. Natuurlijk zijn er nog heel wat, maar de meeste zijn zeer specifiek voor een bepaalde sector. Andere verzekeringen die niet verplicht zijn, worden wel telkens zeer sterk aangeraden.

Wil jij hier graag wat meer informatie over? Neem dan zeker contact op met een van onze experten!

Neem contact op.

03/232.30.11

Meer artikels

Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Sneeuwvakanties: vergeet je reisverzekering niet!


Dego Verzekeringen is een onafhankelijk verzekeringsmakelaarSchade melden | Vacatures |  Nuttige links Een vraag?03/232.30.11Diepestraat 912060 AntwerpenEnkel opafspraakAfspraak →← Nieuws De wintermaanden zijn...

DEGO VERZEKERINGEN

Diepestraat 91 - 2060 Antwerpen

info@degoverzekeringen.be

03/232.30.11

03/232.31.37

FSMA: 062114A

RPR: 0861.857.569

AssurMIFID

Openingsuren

Wij werken steeds op afspraak. Maak hier uw afspraak en we helpen u graag persoonlijk verder.

© copyright DEGO Verzekeringen | Privacy BeleidBy Publiplus